A keleti konyha térhódítása

Keleti konyha remekei a Leilas-ban

Keleti konyha Magyarországon

A keleti konyha hagyományai évszázadokra nyúlnak vissza, gazdag ízvilága rendkívül sokoldalú. A keleti ételek friss alapanyagokból készülnek, általában kevés olajat és zsiradékot tartalmaznak, ami az egészséges táplálkozás irányába is ösztönzi az embereket. A keleti autentikus ételek ma már könnyedén elérhetőek Magyarországon is, például a Leilas étteremben is megkóstolhatók.

A keleti konyha térhódítása

A keleti konyha lelkisége

A keleti életmód része a test és a lélek harmóniájának keresése is. Sok keleti kultúra gyakorolja a meditáció és ima valamilyen formáját, amelyek segítenek a stressz csökkentésében és az egészséges életmód kialakításában. A keleti konyhában nagyon hangsúlyosak az egészséges összetevők, a friss zöldségek, fűszerek, olívaolaj és joghurt.

A keleti konyha térhódítása

 A keleti konyha egyre népszerűbb Magyarországon is. Az egyik legnépszerűbb keleti étel a shawarma, amely szaftos húst, zöldségeket és szószokat tartalmaz, és általában pitában szolgálják fel. A shawarma elkészítése egy igazi művészet, és sok étteremnél élő show része, ahogyan a hús sütése közben a hosszú spiccen forog.

A keleti konyha térhódítása

A keleti konyha finom ételei

A keleti konyha népszerű és egészséges ételei a hummus, a falafel, a babaganús és a pita kenyér, már szinte mindennapos ételek lettek a magyar konyhában is.  A keleti konyhából átvett hagyományokat előszeretettel keverik az itthoni szakácsok és éttermek a sajátjukkal. Az emberek egyre nyitottabbak az új ízekre és élményekre, és szívesen próbálnak ki olyan ételeket, amelyek korábban talán még ismeretlenek voltak számukra.