Kultúra

A libanoni kultúrát a gasztronómia tükrözi a legmarkánsabban.

Híres, a kedvességről, a nagylelkűségről és a társadalmi események.

A libanoni kultúra tartópillérei a nagylelkűség, a gondoskodás, az ételek megosztása, melyek közelebb hozzák egymáshoz családokat, barátokat egyaránt.

A libanoni emberek tudják hogy kell ünnepelni az életet, és ezt gyakran meg is teszik egy közös vacsora elfogyasztásával.

Libanoni étel

A libanoni ételek az egyik leghíresebbek és legnépszerűbbek az egész Közel-Keleten.

A libanoni konyha a zöldségekre, a fűszerekre, és a friss hozzávalókra koncentrál, mellyel összehozza a keletet a nyugattal. Legelterjedtebb hozzávalók közé tartozik az oliva olaj a citrom és a fokhagyma.

Az ételek javasolt fogyasztása, a hideg és meleg előételek válogatása , kiegészítésként egy saláta, majd pedig a kihagyhatatlan porhanyós grill húsok egyike.

Természetesen, a libanoniak nem fogják vissza magukat akkor sem ha desszertről van szó.

Libanoni mezze

A libanoni konyha legkiemelkedőbb eleme a Mezze, ami sok apró tálacskákból álló étel összeállítás.

E kiemelt gasztronómiai élmény az UNESCO kulturális világörökség listájának is elemét képezi.

Az hummus, padlizsánkrém, töltött szőlőlevél, friss saláták csak hogy néhány példát említsünk. Az igazi libanoni étkezési élmény a megosztáson alapul, az ételek és az élet örömének megosztásán.

Libanoni kenyér

A legtöbb libanoni ételt kenyérrel érdemes fogyasztani, ám ez könnyű, vékony tésztájú, ellentétben a magyar gasztronómiából ismert kenyérrel.

Annyira nagy jelentőséggel bír a libanoni konyhában, hogy néhány dialektus úgy nevezi, hogy ‚esh’ melynek jelentése: élet.

Ez a típusú kenyér könnyű, igy nem telít el, egy nagyon kellemes kiegészítése a mezzéknek és a grill húsoknak.

Ízletes italaink

Természetesen minden étkezési élményt az ízletes arak – az ország nemzeti italának elfogyasztása kísér. Tradicionális italalok közé tartozik többek között a rózsavíz is.

Ez a gasztronómiai szertartás egy finoman elkészített kardamomos kávéval zárul, amelynek emésztés segítő szerepe is ismert. Ha a teák kedvelői közé tartozol, mindenképpen kóstold meg a kardamomos fekete teánkat, melyet autentikus, gyönyörű libanoni teáskannában szolgálunk fel.

Mennyi édességek

A libanoni édességeket feltétlenül megéri megkóstolni éttermünkben! Az egzotikus íz világ, a pisztácia és a rózsavíz együttesével egy felejthetetlen gasztronómia élményt nyújtanak!

Kóstolja meg a saját készítésű desszertünket – Halawet el Jibn-t, ami egy jól ismert libanoni édesség, ashtával (libanoni házi túróval) töltve.